MDF

Medium Density Fiberboardär skivor som består av hårt sammanpressade träfiber och lim. Dessa skivor har hög fibertäthet och är kompakta, homogena och formstabila.
 

Högtryckslaminat

Högtryckslaminat uppfanns 1913 och är ett slitstarkt. praktiskt och lättskött ytmaterial som inspirerar arkitekter och desingners världen över. Med högtryckslaminat skapas spännande och fantasifulla ytor i olika utföranden.
 

Furniture Linolemu

Furniture Linoleum utmärker sig både i fråga om utseende och känsla. Furniture Linoleum har en robust, solid kvalitet, samtidigt som det är en upplevelse att känna på materialet. Det ser trevligt och naturligt ut och är varmt att ta på.

MDF, högtryckslaminat och linoleum som används i kants produkter är av högsta kvalitet och framställnings-metoderna uppfyller gällande miljökrav.
 

Träfanér

Träfanér framställs genom att massiva träslag bearbetas och knivskärs till tunna ark.
I kant´s sortiment återfinns olika typer av fanér:

Ek- tidlöst ljust träslag, som överlever trenderna.

Zebrano – västafrikanskt träslag med karaktäristisk mörkbrun randning.

Valnöt – mörkt elegant träslag med markant ådring.

Wenge - trendigt mörkbrunt, nästan svart, träslag.

Svart poppel – homogen svart träfanér.

Svart rot – framställs av italiensk poppel genom en unik produktionsmetod.

Träfanér som används i kants produkter är av högsta kvalitet och framställnings-metoderna uppfyller gällande miljökrav.

Material

Massiva träslag

Ek är ett klassiskt träslag, som i århundraden använts till fartyg, möbler och golv. Eken trivs i Europa, Amerika och Asien och är ett hårt och tåligt träslag. De massiva ekdetaljerna i kant´s produkter består av amerikansk ljus ek, som pga långsammare växthastighet har tätare fibrer, vilket ger högre densitet och en exklusivare prägel.

Valnöt är ett slitstarkt och hårt träslag med mörk, tydlig och levande ådring. Valnöt växer i Europa och Amerika och har varit ett populärt träslag ända sedan renässansen. De massiva valnötsdetaljerna i kants produkter består av amerikansk valnöt, som är mörkare och jämnare i färgen.

Wenge är ett tungt, hårt och brunsvart träslag som bland annat används för instrument, möbler, trappor och golv. Träslaget har sitt ursprung i Västafrika.